Roeigebied


Onze vereniging is perfect gelegen aan het Voedingskanaal tussen Zwartewaal en Heenvliet. Vanaf ons vlot heeft iedere roeier (zowel beginners als gevorderden) voldoende roei- en trainingsmogelijkheden.

Voedingskanaal

Het Voedingskanaal is een breed en vrijwel recht kanaal tussen Zwartewaal en Spijkenisse (Voornse Sluis). De lengte vanaf het vlot van onze vereniging tot aan de sluis is 6 km. Het kanaal vormt de verbinding tussen het Brielse Meer en de Oude Maas. Gemotoriseerde pleziervaart is hier dus toegestaan, waardoor het vooral in de zomer een gezellige drukte kan zijn op het water in het Voedingskanaal. Omdat het kanaal vrijwel recht is, vormt dit water een ideale oefenbaan voor wedstrijdploegen en ongestuurde ploegen.

Het kanaal vlakbij Heenvliet

Bernisse

De Bernisse is een afgedamde oude rivierarm die vanwege de beschutte ligging vrijwel altijd bevaarbaar is. Dit water bereik je via het Voedingskanaal. Vanaf het vlot van onze vereniging tot aan de sluis bij het Spui is het 10 km varen. Op de Bernisse is het varen met motorboten niet toegestaan. In dit schitterende natuurgebied kom je regelmatig ijsvogels, lepelaars en andere (water)vogels tegen. Op twee plekken in dit natuurgebied vind je een restaurant met aanlegmogelijkheid. Een ideaal roeigebied voor toertochten en als onderdeel van een marathon.

Brielse Meer

Het Brielse Meer is ontstaan door het afdammen van de Brielse Maas. Het gehele meer is een watersportgebied en is – ondanks de drukte in de zomer – goed bevaarbaar. Bij krachtige wind is het zwaarder roeien, vanwege de golfslag. Tussen het vlot van RVVP en het uiterste westpunt van het Brielse Meer kun je roeien over een afstand van 13 km, het Brielse Meer bereik je via het Voedingskanaal. Onderweg kom je langs Zwartewaal, Brielle en Oostvoorne de nodige steigers, aanlegplaatsen en eilanden tegen. Een tussenstop in Brielle bij één van de vele restaurants en terrassen is een echte aanrader. Heb je meer behoefte aan rust? Dan behoort een picknick op één van de eilanden tot de mogelijkheden.