Lidmaatschap


Lijkt roeien jou een leuke sport? En wil je graag lid worden van onze vereniging? Dat kan! Wij staan altijd open voor nieuwe junior- en seniorleden, met of zonder ervaring in roeien. Roeien is bij uitstek een sport die door iedereen beoefend kan worden!

Stuur ons een e-mail om je aan te melden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de afspraken te maken.

Heb je nog nooit geroeid? Dan volg je na aanmelding als lid bij onze roeivereniging zo snel mogelijk eerst de introductiecursus van vijf lessen. In het geval van een wachtlijst krijg je voorrang op het volgen van een introductiecursus als je meteen lid wordt!

Contributie 2024

Voor 2024 zijn de onderstaande contributiebedragen vastgesteld:

 • Entreegeld
  (eenmalig bij aanvang lidmaatschap): € 50
 • Seniorleden
  (18 jaar en ouder): € 268,- per jaar
 • Juniorleden
  (t/m 17 jaar): € 193,- per jaar

Lidmaatschap opzeggen

Opzegging moet vóór 1 december aan de penningmeester worden doorgegeven voor het volgende kalenderjaar. De opzegging wordt door de penningmeester bevestigd. Als de opzegging na 1 december wordt verzonden, loopt het lidmaatschap door tot het einde van het volgende verenigingsjaar. Als lid blijf je echter de volledige contributie over het gehele jaar verschuldigd. 

Roeikleding

Roeien doe je in speciale roeikleding of gewoon in sportkleding die lekker makkelijk zit, zoals wielerkleding, fitnesskleding of hardloopkleding. Er zijn speciale roeischoenen verkrijgbaar, maar smal aansluitende sportschoenen met een niet al te dikke of brede zool zijn al voldoende. Belangrijk is dat de kleding goed aansluit op het lichaam. Te ruime kleding of los hangende delen zijn minder geschikt. Dit kan makkelijk ergens tussen komen of ergens achter blijven haken tijdens het roeien.

Roeikleding moet strak om het lichaam zitten, zodat je niet met je handen in je kleding blijft haken.

Clubkleding

Roeivereniging Voorne-Putten heeft een mooie lijn clubkleding. Er is jaarlijks de mogelijkheid om nieuwe kleding te bestellen via de vereniging. Het is niet verplicht om in clubkleding te roeien tijdens trainingen. Zodra je meedoet aan een toertocht, marathon of eventueel een wedstrijd, dan is de aanschaf en het dragen van de clubkleding wel verplicht. Meer informatie over bestelmomenten, prijzen en levertijden kun je hier per e-mail aanvragen.


Roeitijden inloop

Als je de introductiecursus succesvol hebt afgerond (of eerder al ervaring hebt opgedaan met roeien) en je lid bent geworden van onze roeivereniging, dan kun je gaan roeien met andere leden op de onderstaande roeitijden tijdens de zogeheten inloopuren.

Ochtendtraining

 • Dinsdagochtend
  vanaf 9.15 uur vertrek om 9.30 uur
 • Donderdagochtend
  vanaf 9.15 uur vertrek om 9.30 uur
 • Vrijdagochtend
  vanaf 9.15 uur vertrek om 9.30 uur
 • Zaterdagochtend
  vanaf 9.15 uur vertrek om 9.30 uur
 • Zondagochtend
  vanaf 9.15 uur vertrek om 9.30 uur

Avondtraining

 • Maandagavond
  vanaf 19.50 uur vertrek om 20.00 uur
 • Woensdagavond
  vanaf 19.50 uur vertrek om 20.00 uur

Kennismaking

Wil je roeien tijdens deze inloopuren? Zorg er dan voor dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent! Met alle andere aanwezigen maak je een bootindeling. Daarbij houd je zoveel mogelijk rekening met elkaars wensen. Deze inloopuren zijn bij uitstek geschikt om andere leden te leren kennen en om beter te leren roeien na je introductiecursus!

Bij goed weer zijn er tijdens het reguliere roeiseizoen (vanaf april tot en met oktober) op vrijwel ieder inloopmoment roeiers aanwezig. Zijn de weersomstandigheden minder goed of wil je roeien buiten het seizoen? Dan kan het zijn dat niet ieder inloopuur benut wordt. Als je wilt voorkomen dat je voor een dichte deur komt te staan, kun je het beste eerst met andere leden contact opnemen.

Voor kennismaking en rondleiding graag een afspraak maken.


Roei-examens

Een aantal keer per jaar organiseren wij examenochtenden waarop je kunt afroeien in verschillende boottypen. Zo zijn er bij onze vereniging examens voor het roeien in een:

Boten in de singels
Wherry
Boten in de singels
C2x+
Boten in de singels
C1
Skiff

Na het volgen van de introductiecursus roei je af in de boot waarin je de lessen hebt gevolgd. Meestal is dat een wherry of een C2x+. Zodra je bent afgeroeid in één van deze typen boten, heb je meer roeimogelijkheden. Zo kun je gaan meedoen aan toertochten en marathons. Wat je allemaal moet weten en kunnen voor het examen lees je in het roeiboek en in het roeireglement.

Nadat je bent afgeroeid in een C2x+ kun je verder werken aan je techniek en gaan roeien in een C1 of skiff. In overleg met de instructeurs kijk je wat bij jou past en in welke boottype je het beste kunt afroeien. Vragen over instructie of het afroeien kun je altijd aan ons stellen door even een e-mail te sturen.