Roeivormen


Recreatief roeien

Veel roeiers van onze roeivereniging roeien recreatief. Zij roeien niet in wedstrijden of marathons, maar beoefenen de sport puur als training. Bekijk hier de roeitijden.


Toertochten binnen de vereniging

Naast het trainen tijdens de inloopuren, organiseren wij voor onze eigen leden traditioneel de volgende tochten: Openingstocht, Midzomernachtroeien, Rondje Voorne, Sluitingstocht
Toertochten bij andere roeiverenigingen

Regelmatig doen wij mee aan roeitochten die andere verenigingen in Nederland organiseren. Zo maken we op een gezellige én sportieve manier kennis met de mooiste plekjes van Nederland! Toertochten variëren in afstand van 20 tot 40 km en gaan meestal door natuurgebieden (zoals het Groene Hart of de Weerribben) of historische grachten (Amsterdam, Leiden, Utrecht). Onze vereniging bezit een botenwagen die gebruikt kan worden om met eigen boten naar de toertochten te rijden.

Op de website Toer! vind je een geweldig overzicht van alle toertochten en marathons die er te roeien zijn. Toer! bekijkt samen met de KNRB hoe het recreatief roeien nog meer op de kaart gezet kan worden. De website komt tegemoet aan de behoefte om kennis en informatie uit te wisselen over tochten en om bijeenkomsten bij te wonen waar toerroeiers elkaar kunnen ontmoeten. Toer! heeft ook een Facebookpagina.

De Amsteltocht heeft zowel een toer- als marathonroute.

Voorbij de sluis van Hellevoetsluis, met zicht op de haven en vuurtoren.

Rondje Voorne

Bij gunstige weersomstandigheden (alleen bij geen of heel weinig wind) roeit een groep ervaren roeiers van onze vereniging regelmatig een Rondje Voorne van in totaal 35 km. Direct vanaf ons vlot slaan de roeiers rechtsaf het haventje in. Ze tillen bij de dijk meteen de boten over de weg heen het Kanaal door Voorne in en roeien naar Hellevoetsluis. Via de sluis in Hellevoetsluis gaat de tocht verder via de noordoever van het Haringvliet in de richting van het Spui. Bij de Spuisluis dragen de roeiers de boten weer over de dijk om vervolgens aan de laatste etappe van 10 km te beginnen richting Voedingskanaal.